galerielijn3


Zaterdag 9 maart 2013 Dineerconcert 17.30 u

Met veel genoegen hebben wij de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van het dineerconcert waarbij zal optreden het befaamde BENNEWITZ KWARTET uit Praag.

Programma:

Ludwig van Beethoven: Strijkkwartet nr. 2 in G op. 18 nr. 2 (1800)
Bedrich Smetana: Strijkkwartet nr. 2 in d (1883)
Ludwig van Beethoven: Strijkkwartet nr. 12 in Es op. 127 (1825)

Er zijn kamermuziekensembles die zo'n mooi en harmonieus totaalbeeld opleveren op het podium dat het een genoegen is om naar hen te kijken vanwege de intense muzikale samenwerking die ook in hun lichaamstaal weerspiegeld wordt. Het Tsjechische Bennewitz Kwartet is zo'n ensemble.
Het Bennewitz Kwartet werd in 1998 in Praag opgericht. Van 2002 tot 2004 studeerden zij in Madrid bij Rainer Schmidt, violist van het wereldberoemde Hagen Kwartet. In 2004 werd aan hen de Prijs van de Tsjechische Filharmonie toegekend, de belangrijkste nationale ensembleprijs, vergelijkbaar met de Nederlandse Muziekprijs.
Na 1e Prijzen in onder meer Osaka (2005) en Parijs (2006) wonnen zij in 2008 opnieuw een 1e Prijs bij het hoog aangeschreven Borciani Concours in het Italiaanse Reggio Emilia. Sindsdien is het kwartet met grote regelmaat te gast op alle belangrijke concertpodia, o.a. het Konzerthaus in Wenen, het Seoul Arts Center, de Alter Oper in Frankfurt, het Concertgebouw in Amsterdam en de Londense Wigmore Hall. In de zomer van 2012 maakten zij hun debuut bij de Salzburger Festspiele.
Het programma van vanavond voeren zij op 15 maart a.s. opnieuw uit in het Konzerthaus in Wenen.

DINER
Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om bij kaarslicht aan het diner deel te nemen, een driegangen verrassingsmenu waarbij u vooraf een aperitief wordt aangeboden.
Uiteraard kunt u kiezen of u alleen het concert wilt bijwonen of ook wilt aanzitten aan het diner.

Aanvang concert - 17.30 uur Aanvang diner - rond 19.30 uur
Kosten: concert € 25,-- diner (excl. drankjes) € 25,--

Graag zien wij uw komst tegemoet en om zeker te zijn van een plaats is het raadzaam zich op korte termijn aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmeldingen voor het diner uiterlijk 6 maart via tel. 0113 - 85.06.09 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U bent zeker van een plaats na aanmelding en betaling van het bovengenoemde bedrag op giro
6046176 t.n.v. A.E. van Rappard.

Wij verheugen ons op uw komst . Claude de Vries en Anthonia van Rappard.
Provincialeweg 1 4494 NA Geersdijk Noord-Beveland . www.galerielijn3.nl