galerielijn3


Skampa String Kwartet

 

Met veel genoegen hebben wij de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van het concert waarbij zal optreden het SKAMPA STRING KWARTET uit Praag.

                               zaterdag 16 november 2013 om 19.30 uur


PROGRAMMA: Wolfgang Amadeus Mozart  - Strijkkwartet nr. 19 in C gr.t. KV 465    
                                                                                             'Dissonanten-Kwartet
                       Pavel Fischer           - Strijkkwartet nr. 3                           'Mad Piper'  
                       Bedrich Smetana     - Strijkkwartet nr. 1 in e kl.t.        'Uit mijn Leven'

Het Skampa Kwartet behoort tot de top van een begenadigde groep hedendaagse Tsjechische strijkkwartetten die al twintig jaar wereldwijd hun land hebben vertegenwoordigd in belangrijke concertzalen.Via hun mentoren, het legendarische Smetana Kwartet, gaan zij terug naar de vroegste kwartetten zoals het Bohemia Kwartet in een land dat in de 18e eeuw werd omschreven als het conservatorium van Europa en dat tot op de dag van vandaag de bakermat is van de Europese kamermuziek. Internationaal behaalde prijzen, o.a. van de Royal Philharmonic Society en de aanstelling als de allereerste 'Artists-in-residence' bij de Wigmore Hall getuigden al vroeg van hun kwaliteiten met als gevolg dat zij werden uitgenodigd voor het Praagse Lente Festival en andere bealngrijke festivals als die van Schwetzingen, Edinburgh, Schleswig-Holstein en Melbourne. Een belangrijk en voldoening gevend aspect van hun werk is educatie. Zij doceren over de hele wereld. Aan de Royal Academy of Music in Londen werden zij al in 2001 aangesteld ls gastdocenten kamermuziek.

Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om bij kaarslicht met de musici te spreken onder het genot van een wijn-kaasbuffet

Kosten:         concert € 25,--         Kaasbuffet € 15,-- ( incl. 2 glazen wijn)

Graag zien wij uw komst tegemoet en om zeker te zijn van een plaats is het raadzaam zich op korte termijn aan te melden, uiterlijk op 14 november 2013.
Aanmelden: tel. 0113-850609 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bent zeker van een plaats na aanmelding en overmaking van het genoemde bedrag op giro 6046176 t.n.v. A.E. van Rappard
Wij verheugen ons op uw komst. Claude de Vries en Anthonia van Rappard